MR-nätverket är ett nätverk för ideella organisationer, privatpersoner, politiker och tjänstemän i Uppsala som arbetar för att uppmärksamma mänskliga rättigheter i Uppsala. Här följer lite av det som händer i Uppsala under 8 mars 2018 – Internationella kvinnodagen!

FLICKOR HAR OCKSÅ ADHD –
det ser bara lite annorlunda ut

Datum: 8 mars
Tid: 10.30-11.30
Plats: Sensus, Västra Ågatan 16, Uppsala

Föreläsning av Jessica Stigsdotter Axberg som med stort engagemang berättar om de tidiga misstankarna om dotterns ADHD och om kampen om att få en utredning. Diagnosen konstaterades när dottern var tio år gammal. En inspirerande föreläsning med värme och humor!

Jessicas målsättning med föreläsningen är att du som åhörare ska känna att du själv kan skapa en förbättring och förändring med enkla medel. Att lära dig själv och hjälpa din omgivning att upptäcka de missade flickorna samt att hitta det stöd som behöver sättas in.

Föreläsningen sker i samverkan med SeSam, Hjärnkoll Uppsala län och Sensus.


Diskriminering och likabehandling ABC

Inställd på grund av sjukdom – nytt datum kommer

Datum: 8 mars
Tid: 12.30-13.30
Plats: Sensus, Västra Ågatan 16, Uppsala

Anna Stendin från Antidiskrimineringsbyrån Uppsala (ADU) går igenom grunderna i diskrimineringslagen och vad som går att göra när du känner dig diskriminerad. Vad är diskriminering? Vem kan diskriminera, i lagens mening? Vem kan bli diskriminerad? Tillsammans reder vi ut begreppen. I samverkan med Sensus.


I anslutning till föreläsningarna på Sensus kommer representanter från MR-nätverket att finnas på plats ca10.00-14.00 med bokbord, bland information från annat Hjärnkoll Uppsala län, SeSam, Antidiskrimineringsbyrån Uppsala (ADU), IKFF, och Kvinnor för fred. Kom gärna och prata med några av oss då!

Sensus finns på plan 5 som nås via hiss i gränden till vänster om huvudentrén eller trapphus 3 i huvudentrén. Föreläsningslokalen är utrustad med hörslinga. Dörröppningarna till föreläsningslokalerna mäter 80 cm. Det finns toaletter och skötbord. En toalett är rymlig och utrustad med armstöd samt larm. Dörröppningsfunktion finns till entrédörrar. Hissen mäter 108×140 cm och hissdörren 80 cm.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.