Enkoping-171120-NarstaendeAssistent

Att ha assistans av en närstående

Bosse och Catharina berättar hur det är när en i familjen får en kronisk sjukdom och hur de gjorde för att hantera det. Alla problem de löste som uppstod när sjukdomen blev värre och vad de gjorde för att få assistans. Hur det kändes att ha en utomstående i sitt hem, varje dag. För att få lite ledigt så har de en assistent till som jobbar några timmar om dagen. De berättar vidare om hjälpmedel som de har haft från sjukdomens början till nu. Och hur de växt in i de nya rollerna i familjen, Catharina som närstående och assistent, och Bosse med sjukdomen. Kortfattat; hur det har varit och varför och hur det är nu.

Om föreläsarna: Bo Wedin och Catharina Wedin.
Bosse har MS och är lam. Vänsterhanden är det enda som han kan använda och han behöver hjälp med allt. Har assistenter och ett aktivt liv. Är ordförande i Neuroförbundet. Tycker om att göra och hitta på saker som att gå på teater, bio mm.
Catharina är frun som också är assistent till Bosse på heltid. Bosse och Catharina har många gemensamma intressen, de gör faktiskt allt ihop. Hon är också med i neuroförbundets styrelse.

När: Måndag 20 november
Tid: Klockan 13.30-15.30
Lokal: Ceciliasalen, Kyrkans hus, Västra Ringgatan 9

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Anmäl dig till SeSams föreläsningar - vår 2019

  Du kan fylla i flera föreläsningar på en gång.

  OBS! Från och med 1 mars i år (2018) tar vi ut en avgift på 100 kr/person för den som inte kommer fast man har anmält sig. Har du avbokat minst 24 timmar innan är det inga problem och ingen avgift tas ut. Vi har haft fullsatt på våra föreläsningar och de som står på vår väntelista bör få chansen att få komma. Tacksam för er hjälp.

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Vi är nyfikna på att höra i vilken roll du/ni lyssnar på föreläsningen.
  Vi använder bara detta i vår statistik, ingen annanstans sparas det

  Du kan välja flera
  Region UppsalaKommunMyndighet, ex AF, FK...Universitet/HögskolaSvenska KyrkanAndra arbetsgivareSjälverfarenAnhörigIntresseradIdeell organisationAnnat