171205-13arefterStroke

Finn blandar fakta om stroke med de erfarenheter av den process som den egna rehabiliteringen inneburit. Stroke är den tredje största folksjukdomen, och drabbar cirka 30 000 i Sverige varje år. Då Finn träffat många andra i liknande situation och även läst flera av de böcker som skrivits av andra strokedrabbade kan han även jämföra sina upplevelser med andras, så att det blir intressant även ur ett generellt perspektiv. Professionen tycker det är intressant, då Finn berättar ur ett ”inifrånperspektiv”. Finn tipsar om böcker av drabbade och även aktuella intressanta projekt som är för strokedrabbade.

Om föreläsaren: Finn Hedman drabbades av en högersidig thalamusblödning (stroke), vid 36 års ålder Då gick han tredje terminen på lärarhögskolan, för att bli special-lärare.13 år av rehabilitering har förändrat hans liv, på både ont och gott. Rehabiliteringen har inneburit en process som förändrat hans liv. Idag är han bland annat aktiv i den lokala strokeföreningen och fritidspolitiker. Han jobbar som receptionist på HSO, föreläser och leder studiecirklar. Deltar aktivt i samhällslivet på många skilda sätI. Han är även en aktiv del av funktionshinderrörelsen i Uppsala.

NÄR: Tisdagen den 5 december
TID: Klockan 13.30-15.30
LOKAL:Dragarbrunnsgatan 71, Mariasalen, Stiftets Hus

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Anmäl dig till SeSams föreläsningar - vår 2019

  Du kan fylla i flera föreläsningar på en gång.

  OBS! Från och med 1 mars i år (2018) tar vi ut en avgift på 100 kr/person för den som inte kommer fast man har anmält sig. Har du avbokat minst 24 timmar innan är det inga problem och ingen avgift tas ut. Vi har haft fullsatt på våra föreläsningar och de som står på vår väntelista bör få chansen att få komma. Tacksam för er hjälp.

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Vi är nyfikna på att höra i vilken roll du/ni lyssnar på föreläsningen.
  Vi använder bara detta i vår statistik, ingen annanstans sparas det

  Du kan välja flera
  Region UppsalaKommunMyndighet, ex AF, FK...Universitet/HögskolaSvenska KyrkanAndra arbetsgivareSjälverfarenAnhörigIntresseradIdeell organisationAnnat