En föreläsning om anhörigskap

Thomas Hedmalm och Marianne Flynner har varit ett par i 25 år. Thomas lillebror Peppe är svårt autistisk. Marianne har bipolär sjukdom och deras dotter har Asperger. Anhörigskap går som en röd tråd i familjen. I Thomas roman ”Inte som andra” berättar han om brodern Peppe som föds normal men utvecklar svår autism i treårsåldern.

Han lämnas bort till Slagstaanstaltens småbarnshem som fyraåring. En hjärtslitande händelse som traumatiserar hela familjen och som leder storebror Thomas ut på irrfärder i livet. Skulden över att vara det friska barnet genomsyrar alla hans livsbeslut Marianne, som är sjuksköterska, har tio års erfarenhet av att arbeta med anhörigfrågor. Hon har även en karriär som artist med grammisnominerade låten ”Country Girl” och som låtskrivare åt bland andra Agneta Fältskog, Sven-Ingvars, Viktoria Tolstoy och Svante Turesson.

Om föreläsningen: Med humor och värme berättar Thomas och Marianne om sin relation och sina brokiga liv. Thomas läser ur sin bok och Marianne framför egna låtar. Föreläsningen vänder sig till bl.a anhöriga och personal inom Funktionsnedsättning, Socialpsykiatri och Äldreomsorg.

I samarbete med: (H)järnkoll i Uppsala län, Anhörigcentrum, Socialpsykiatrin, Brukarombudet, Äldreombudet (Uppsala kommun).

 

NÄR: Torsdag 14/3
TID: 13:30-15:30
LOKAL: Uppsala Stadsbibliotek, Mallasalen

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Anmäl dig till SeSams föreläsningar - vår 2019

Du kan fylla i flera föreläsningar på en gång.

OBS! Från och med 1 mars i år (2018) tar vi ut en avgift på 100 kr/person för den som inte kommer fast man har anmält sig. Har du avbokat minst 24 timmar innan är det inga problem och ingen avgift tas ut. Vi har haft fullsatt på våra föreläsningar och de som står på vår väntelista bör få chansen att få komma. Tacksam för er hjälp.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Vi är nyfikna på att höra i vilken roll du/ni lyssnar på föreläsningen.
Vi använder bara detta i vår statistik, ingen annanstans sparas det

Du kan välja flera
Region UppsalaKommunMyndighet, ex AF, FK...Universitet/HögskolaSvenska KyrkanAndra arbetsgivareSjälverfarenAnhörigIntresseradIdeell organisationAnnat