TEMA: Mensvärk, blödning, myom etc.

Mensvärk är mer än ont i magen!

Över 20 000 personer har gjort ett mensvärkstest och svaren är lika skrämmande som viktiga att ta på allvar!
Svaren visar tydligt hur begränsande mensrelaterade problem är för unga idag och hur vården behöver rutiner för att hantera detta.
På Blodigt allvar är ett treårigt Arvsfondsprojekt som drivs av Grrl Tech i samarbete med RFSU, Endometriosföreningen och Tjejer Emellan.
Projektet ska hjälpa personer som begränsas av sin mensvärk att få information, bli peppade, känna till sina rättigheter och att hitta rätt i vården.

Tessan berättar hur man via projektet kunnat öka medvetenheten om hur mens och mensvärk kan påverka livets alla aspekter och inte bara de fysiska. Hur öppenheten kan bli större kring mens och minska steget mot att söka vård för mensvärk och andra besvär.
Den primära målgruppen är unga tjejer och kvinnor mellan 15 och 25 år. Sekundära målgrupper är elevhälsan, kuratorer, sjuksköterskor, ungdomsmottagningar, regioner/landsting, föreningar, allmänhet, familjer, pojkar och män. Inom ramen för projektet utvecklas webb- och filmbaserade verktyg för att underlätta för tjejer att på ett enkelt sätt att ta reda på information om mens och mensvärk.

Om föreläsaren: Tessan Nordeman, Projektledare ”På blodigt allvar”. Hon har haft symtom och problem relaterade till mensen sedan den började. Det är först nu, i vuxen ålder, som hon fått diagnosen ”myom” och fått rätt behandling.

INSTÄLLD (pga personalbrist)
NÄR: Torsdag 23 maj
TID: Klockan 13.30-15.30
LOKAL: Mallasalen, Uppsala Stadsbibliotek.

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Anmäl dig till SeSams föreläsningar - vår 2019

  Du kan fylla i flera föreläsningar på en gång.

  OBS! Från och med 1 mars i år (2018) tar vi ut en avgift på 100 kr/person för den som inte kommer fast man har anmält sig. Har du avbokat minst 24 timmar innan är det inga problem och ingen avgift tas ut. Vi har haft fullsatt på våra föreläsningar och de som står på vår väntelista bör få chansen att få komma. Tacksam för er hjälp.

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Vi är nyfikna på att höra i vilken roll du/ni lyssnar på föreläsningen.
  Vi använder bara detta i vår statistik, ingen annanstans sparas det

  Du kan välja flera
  Region UppsalaKommunMyndighet, ex AF, FK...Universitet/HögskolaSvenska KyrkanAndra arbetsgivareSjälverfarenAnhörigIntresseradIdeell organisationAnnat