Förväntningar på livet smulas sönder i ”Förvaret”

En unik dokumentär om den ångestfyllda limbotillvaron i ett svenskt flyktingförvar.

Vart går gränsen mellan tjänsteman och medmänniska?
Förvaret, smaka på ordet, det är så Migrationsverket kallar den anläggning där människor hålls inlåsta i väntan på tvångsavvisning. Det är inte ett häkte, utan ett, i brist på bättre ord, förvar. Fångarna och väktarna är varandra nära dygnet runt. Man samtalar på nätterna och spelar fotboll på dagarna. Vi får följa Sophie som älskar sitt jobb men får kritik för att hon är för social, Sami som är inställd på att vara inlåst länge och söker ord för de orättvisor han ser samt Aina som skilts från sina barn medan polisen trappar upp arbetet för att kunna verkställa deras avvisningsbeslut. En tankeväckande studie i en smått absurd värld som väcker många frågor. Inte minst kring mänsklighet och maktspråk.

Anna Persson (f. 1981) studerade statsvetenskap, genusstudier, foto och reportagejournalistik innan hon 2011 utexaminerades från dokumentärfilmsprogrammet på Stockholms dramatiska högskola.
Shaon Chakraborty (f. 1982) tog examen från Nordens fotoskola Biskops-Arnö 2010. Hon har bland annat publicerats i boken This Must Be The Place. Förvaret är hennes debutfilm.

Läs mer om filmen här»

NÄR: Torsdag 4/10
TID: 18-20
LOKAL: Slottsbiografen, Nedre Slottsgatan 6

SeSam Uppsala i samarbete med Bilda Uppsala

 

Fel: Kontaktformulär hittades inte.