När livet sätts på ”vänt”

Jessica föreläser om hur det blev för henne och familjen när hennes man kraschade. Han fick diagnosen utmattningssyndrom. Hon berättar ingående när hon såg de första tecknen på sin man, som hon beskriver det: ”när han sakta började tyna bort. Som en snögubbe som sakta sjunker ihop av vårsolen. Smilet kvar hela vägen tills det bara fanns en hatt, morot och halsduk kvar av den forne snögubben.”

Det är en gripande och innehållsrik föreläsning som också guidar dig genom försäkringskassa, arbetsförmedling och andra myndigheter. Jessica varvar sin föreläsning med det privata, det praktiska och det viktigaste:

Hur tar man hand om sig själv som anhörig?
Hur ser man till att man själv inte går under?
Vad är det som har gjort att hon har orkat och fortsätter att orka alla dessa år?

Om föreläsaren: Jessica Stigsdotter Axberg är en van föreläsare, utbildad som Hjärnkollambassadör redan 2010. Förutom att hon föreläser om det här ämnet så föreläser hon om adhd och andra npf-diagnoser. Hon är också författare till ett flertal barnböcker och några intervjuböcker.

NÄR: Torsdag 9/5
TID: 13:30-15:30
LOKAL: UPPSALA, Dragarbrunnsgatan 71, Mariasalen, Stiftets Hus

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Anmäl dig till SeSams föreläsningar - vår 2019

Du kan fylla i flera föreläsningar på en gång.

OBS! Från och med 1 mars i år (2018) tar vi ut en avgift på 100 kr/person för den som inte kommer fast man har anmält sig. Har du avbokat minst 24 timmar innan är det inga problem och ingen avgift tas ut. Vi har haft fullsatt på våra föreläsningar och de som står på vår väntelista bör få chansen att få komma. Tacksam för er hjälp.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Vi är nyfikna på att höra i vilken roll du/ni lyssnar på föreläsningen.
Vi använder bara detta i vår statistik, ingen annanstans sparas det

Du kan välja flera
Region UppsalaKommunMyndighet, ex AF, FK...Universitet/HögskolaSvenska KyrkanAndra arbetsgivareSjälverfarenAnhörigIntresseradIdeell organisationAnnat