171121-OCD-Tourette-ADHD-2

Tourettes är som ett Kinderägg – Full av överraskningar!

Föreläsningen bygger mycket på humor, men också på allvar. Den handlar om hur galet det kan vara att leva med Tourettes och hur det är att vara anhörig. I föreläsningen berättar Frida Netzell och hennes mamma Therese Netzell hur Fridas uppväxt har varit och hur det ser ut idag.

Frida gick Estetprogrammet med inriktning teater på gymnasiet. När hon var 8 år gammal fick hon diagnosen Tourettes/OCD och ett par år senare konstaterades det att hon även hade diagnosen ADD som också påverkar vardagen.

Hon vill att andra ska förstå och förmedlar vad man som vän, anhörig och vad samhället kan göra för att underlätta i vardagen.

Therese berättar hur allt började och när de första tecknen uppstod. Hur de har hanterat situationen hemma för att få allt att fungera och hur viktigt det är med förståelse och kunskap.

Föreläsare: Therese Netzell, attitydambassadör och Frida Netzell.

”Hur bemöter skolan eleven när elevens alla måsten tar över?”

Utifrån sin lärarkompetens har hon stor erfarenhet av att handleda andra lärare. Hon frilansar och besöker skolor där bristen på kunskap och erfarenhet råder. Ibland behöver någon utifrån se situationen ur en annan perspektiv. I föreläsningen delar hon med sig konkreta exempel på hur man med hjälp av tex kodspråk kan nå fram till elever som har det tufft i skolan.

Hon föreläser också om hur det är att leva med och vara anhörig. Utöver det är hon ambassadör för Hjärnkoll och aktiv inom OCD föreningen i Uppsala, RSMH i Tierp och Styrelseledamot Attention Stockholms län.

Föreläsare: Therese Netzell – utbildad lärare som idag driver enskilt företag som föreläsare och socialtolk. 

Om föreläsarna:
Frida Netzell: rida gick en treårig gymnasieutbildning inom teater. Hon har medverkat i ett flertal föreställningar bla på Uppsala Stadsteater. Det var hennes musiklärare som uppmanade henne att söka den utbildningen. Under flera år har hon varit ledare och ett stöd till barn och ungdomar som lever i dysfunktionella familjeförhållanden och som har det tufft. Hon har ofta fått höra att hon borde ut och berätta hur det är att leva med diagnoser därför bestämde hon sig för att börja föreläsa.

Therese Netzell är konsulten som brinner för att informera om olika diagnoser och driver enskilt företag som socialtolk och föreläsare. Hon är även ambassadör för Hjärnkoll och föreningsaktiv inom Attention och RSMH. Har tidigare jobbat som lärare och har stor erfarenhet av att hjälpa och stötta elever som har olika typer av svårigheter.

NÄR: Tisdagen den 21 november
TID: Klockan 13.30-15.30
LOKAL: Mallasalen, Uppsala stadsbibliotek

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Anmäl dig till SeSams föreläsningar - vår 2019

  Du kan fylla i flera föreläsningar på en gång.

  OBS! Från och med 1 mars i år (2018) tar vi ut en avgift på 100 kr/person för den som inte kommer fast man har anmält sig. Har du avbokat minst 24 timmar innan är det inga problem och ingen avgift tas ut. Vi har haft fullsatt på våra föreläsningar och de som står på vår väntelista bör få chansen att få komma. Tacksam för er hjälp.

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Vi är nyfikna på att höra i vilken roll du/ni lyssnar på föreläsningen.
  Vi använder bara detta i vår statistik, ingen annanstans sparas det

  Du kan välja flera
  Region UppsalaKommunMyndighet, ex AF, FK...Universitet/HögskolaSvenska KyrkanAndra arbetsgivareSjälverfarenAnhörigIntresseradIdeell organisationAnnat